Blogs

Rust in December. Hoe belangrijk is dat..🌟

Wandelen
Maandagochtend was ik vroeg wakker. Het regende keihard maar ik had mij voorgenomen om ook met slecht weer naar buiten te gaan dus ik stond meteen op, trok warme kleren aan en gewapend met een goed humeur, goede zin én met  oortjes ging ik op weg. Ik koos een motiverende podcast uit, dat hielp echt om de inmiddels miezerregen te trotseren.

Blij
Ik werd blij van de podcast, ik voelde de goede ideeën in mijn hoofd opborrelen en baalde eigenlijk een beetje dat ik geen pen en papier bij me had.
Deze podcast werd automatisch gevolgd door een verhaal over Spijt. Ik had hem niet gekozen maar hij trof mij, recht in mijn hart. In het kort kwam het erop neer dat je NU alles zou moeten doen wat je in leven NOG wilt doen. Niet denken, dat komt later wel, nee, doe het nu!

Leven zonder boodschappen- kook- en eetstress
NU doe ik wat ik graag wil. Mensen begeleiding bij hun zoektocht naar hun gezonde fitte ik. Mensen helpen om iedere dag een gezonde maaltijd op tafel te krijgen. Voor zichzelf of voor hun gezin…  Mensen die dat eigenlijk niet zo goed durven, want, eerst een ander en dan pas zijzelf… Mensen die graag aan zichzelf willen werken, zonder boodschappen- kook- en eetstress!

Zij kunnen het al
Ook afgelopen heb ik een aantal cliënten mogen begeleiden. Een aantal die hun basis van gezond eten, gezond bewegen en voldoende rust nu op orde hebben. Die iedere dag een gezonde maaltijd op tafel toveren, zonder boodschappen- kook- en eetstress. Die het nu zelf kunnen. Ik heb volgende week nog een paar afspraken en daarna 3 weken vakantie. Welverdiende vakantie.

Vakantie
In de vakantie ga ik niet uitrusten. Ik ga de programma’s die ik al een poos aan het schrijven ben, afmaken en de laatste puntjes op de i zetten. Toen ik dat voor mijzelf in mijn decemberplanning ging inplannen was het zo druk in mijn hoofd dat ik een uurtje yoga ben gaan doen, gewoon in de woonkamer. En ik voelde rust. Rust in mijn hoofd. En zin in de maand december!

Hoe belangrijk is rust voor jou.
Blijf je ook in december van dit surrealistische jaar doorhollen en doorrennen? Doe het niet. Neem je rust. Hoe?

Plannen
Plan je week in en houd ruimte in je planning om naar buiten te gaan, ook als het regent of koud is. Laat je gedachten lekker gaan. Als je thuiskomt en het is nog erg druk in je hoofd, ga dan, voordat je verder gaat met de werkzaamheden van de dag, eerst kijken wat je met deze gedachten moet.
Kan je ze parkeren en na het volgende rustmoment er mee verder gaan? Kan je ze met een glimlach afsluiten? Of heb je nog even voor jezelf nodig. Doe dan zoals ik deed toen ik nog op kantoor werkte. Maak een kop thee/koffie voor jezelf. Geniet daar bewust van. En dan wordt het vast leger in je hoofd en kan je er weer met frisse moed tegenaan!

Opschrijven
Schrijf op wat je allemaal nog moet doen van jezelf. Van bijvoorbeeld de taken op de school van je kind(eren) tot de boodschappen voor Kerst en Oud en Nieuw.
Bedenk bijtijds hoe je de feestdagen wilt gaan vieren. Dat zal anders zijn dan andere jaren. Hoe eerder je dat helder helder hebt, hoe meer rust dat geeft.
Ga nu al die opgeschreven taken verdelen in 2 lijsten. 1 lijst to do en 1 lijst projecten. Ook dat geeft overzicht.
Bedenk iedere ochtend wat je die dag wilt gaan doen en hoe dat er uit gaat zien. Maak blokken. Plan max 2 uur achter elkaar aan hetzelfde. Plan ruim. Als het meezit heb je tijd over. Zit het tegen, dan heb je minder stress.
En probeer ieder uur te bewegen. Wat rek- en strekoefeningen, een paar keer de trap op en af. En plan dat in!
Zo krijg je overzicht!

Eigen invulling
Vul aan op jouw manier, jij weet hoe jij het best functioneert. En vergeet echt die rustmomentjes (al is het maar een kwartiertje) niet in te plannen. Die momentjes zijn echt voor jou! Dus niet om een uitgelopen klus af te maken. Je hoeft niets te toen in die rustmomenten. Maar het mag wel.. Kies zelf waar jij je het best bij voelt.

Als ik je heb kunnen inspireren tot een eigen rustmomentje vandaag dan hoor ik dat heel graag!

Anneke

Wil je een steuntje in de rug bij deze kerstmaand? Ik heb een e-book met tips voor rustmomenten, beweegmomenten, recepten voor ontbijtjes, lunches en avondeten. Natuurlijk zitten er ook recepten voor heerlijke makkelijke borrelhapjes bij en feestelijke drankjes! Restverwerking, boodschappenlijstjes én 1 x koken 2x eten tips bij. Bestel hier


Tags


You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Subscribe to our newsletter now!